30 november 2016

Blir GAAAALEN!!

London

Det här var jag igår när jag var inne på banken. I förrgår när jag v ar där hade jag olycktvis inte med mitt pass, som då behövdes för att aktivera kontot. Så då tänkte jag att jag gör det imorgon, orkade inte åka fram och tillbaka. 
Så igår då när jag kom in med mitt pass var det först inga kontigheter tills hon frågade om mitt namn var Rebecka.
Mina föräldrar tyckte det var lite kul att sätta Rebecka före Olivia, så på mitt pass står det "Rebecka Olivia Segerberg". Detta blev då ett enormt problem, för detta står både på pass och körkortet. Står ingenstans att Olivia är mitt tilltalsnamn och kunde inte på något sätt bevisa det.. Hon blev alltså tvungen att ta bort min ansökan så jag skulle göra om allt igen och skriva Rebecka Olivia som förnamn istället för bara Olivia. 
Så nu måste jag börja om från börjarn...mega f*cking irriterande. 
Så nu på min lunch ska jag gå in på banken igen och hoppas på det bästa. Tydligen efter detta besöket tar det några arbetsdagar innan mitt konto blir godkänt. Varför ska det ta sådan tid??
 
Till problem nr 2 från gårdagen:
Mitt oysterkort behövdes fyllas på som jag skrev innan så tänkte jag skulle kolla vad en hel månad kostar. Fick fram att det endast kostade 81 pund, shit så billigt tänkte jag så tog det. Ska gå in genom "bommarna" och lyser bara rött.. Tar tag i en som jobbar och frågar vad som gått fel. Det visar sig jag endast köpt för buss..haha asså åhhhh hur lyckas jag??!
Tack och lov kunde dem fixa till detta så jag endast behövde betala mellan skillnaden på 43 pund. Räknade på det och det lönar sig med månadskort. Nu kan jag åka hur mycket jag vill, jippy!! haha 
Godmorgon på er!
 
Igår när jag skulle åka hem från centrum såg det ut såhär vid Oxford Circus:
Hela Underground var helt ner stängd (ingen aning om varför..) och verkligen så svårt att försöka fånga kaoset på en bild. Ni kan se videon jag lade ut på instagram igår (finns en knapp upp till höger under omslagsbilden, om ni inte hittar heter jag oliwiasegerberg) där man verkligen får se hur kaos artat det var. 
 
Folk gick överallt på vägarna, trafiken kom inte fram och var fast i korsningen vilket ledde till att trafiken från andra hållet inte heller kom fram.. haha det är så sjuuukt!
Tror tunnelbanan var stängd i kanske 15 minuter MAX. 
I annat fall hade jag tagit bussen en bit bort men hade inga pengar på oysterkortet och man fyller på det lättast där nere.. (Ska förklara för er vad jag ställde till med senare idag här på bloggen...suck)
Jag tog mig en tur runt bland kaoset och fann denna enormt fina belysningen!
London vet verkligen hur man ska pynta! 

29 november 2016

Mitt lilla rum i London

London

Ni som känner mig, tror aldrig jag ägt en garderob som är såhär luftig. (Den här är till och med bara en tredjedel av den jag har hemma!)
(Heeeelt kär i sängkläderna (!!!!) och min lilla tvättkorg (???). Som jag sa till Anthony igår "Nu kan jag äntligen få inreda med massa rosa/lila" haha, inte velat göra det i vårt gemensamma hem). 
 
Det här tummet betalar jag 650 pund för varje månad (motsvarar ca 8000kr). Sen betalar man även lite mer beroende på område och nu bor jag i Zon 1. Oyster kortet för både buss och tub i en månad kostar 120 pund. Så i månaden har jag utgifter på minst 770 pund...maj gad! 
Utan provisionen får jag ut 1100 pund. Efter de fasta ugifterna kommer jag ha kvar 330 pund, sååå här blir det inget lyxliv. Jag som är van vid att kunna spara minst den summan varje månad, kommer bli en sådan omställning för mig. Får hoppas jag säljer riktigt mycket så jag kan få ha lite roligt hät i London med, hihi. 
 
Ska föröska ta lite bilder på resten av huset när möjligheten finns. 
Kram på er!